FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatsko mirovinsko tržište je prošle godine obilježila konsolidacija obveznog mirovinskog tržišta, jer su, od početnih sedam, kraj godine dočekala samo četiri obvezna mirovinska fonda, ocjena je koju je u svom Izvješću o mirovinskim tržištima u Republici Hrvatskoj 2003. godine objavila Agencija za nadzor mirovinskih fonda i osiguranja (Hagena). Hagena ocjenjuje da je lani u Hrvatskoj uspostavljeno potpuno djelotvorno mirovinsko tržište te da je uspješna poslovna 2003. godina postavila temelje budućeg snažnog i kontinuiranog rasta i razvoja hrvatskog mirovinskog tržišta. Središnji registar osiguranika (Regos) je na osobne račune osiguranika u obveznim mirovinskim fondovima tijekom prošle godine proslijedio ukupno 2,46 milijardi kuna, odnosno 29 posto više nego prethodne godine.

ZAGREB - Franjevački svjetovni red zatražio je danas od ministrice zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Marine Matulović-Dropulić, da na internetu objavi cjelovit i nerecenzirani sadržaj Studije utjecaja na okoliš projekta Družba Adria, kojim se planira doprema nafte s naftnih polja iz Rusije naftovodom preko šest zemalja do hrvatske luke u Omišlju. U priopćenju se ističe kako je javna dostupnost Studije pravo svakog zainteresiranog građanina kako bi se organizirala javna rasprava i osigurala kvalitetna recenzija. Franjevački svjetovni red također napominje da mnogi članovi njihova reda od početka sa zabrinutošću prate provedbu projekta Družba Adria, te smatraju svojom moralnom odgovornošću dati svoj prilog javnoj raspravi o Studiji.

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za kolovoz je iznosila 4.884 kune, što je za 36 kuna ili za 0,7 posto manje nego za mjesec prije, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja i zaštitu okoliša. Za razdoblje od siječnja do kolovoza ove godine prosječna mjesečna neto plaća u Zagrebu je iznosila 4.875 kuna. To predstavlja nominalno povećanje za 5,2 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

OSIJEK - Teško ranjeni zaštićeni orao bjelorepan, kojega su krivolovci ranili na obali Save kod Slavonskog Broda, donesen je sinoć na skrb u privatni zoološki vrt Mirka Mileca u mjestu Rušćici kod Slavonskog Broda, doznaje se danas od višeg inspektora zaštite prirode Ministarstva kulture Željka Vukovića. Zaštićeni orao pogođen je u noge, a po riječima inspektora Vukovića, u zoološkom vrtu se uspješno oporavlja. Orao bjelorepan je vrlo vrijedna zaštićena vrsta, a u Hrvatskoj ih je samo 50-ak parova, najviše u Kopačkom ritu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙