FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER: BUDUĆNOST HRVATSKE I SCG U EUROPI

BEOGRAD, 15. studenog 2004. (Hina) - Budućnost Hrvatske i Srbije i CrneGore je u Europi koja se ujedinjuje, izjavio je u ponedjeljak uBeogradu premijer Ivo Sanader nakon susreta s predsjednikom državnezajednice Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem.
BEOGRAD, 15. studenog 2004. (Hina) - Budućnost Hrvatske i Srbije i Crne Gore je u Europi koja se ujedinjuje, izjavio je u ponedjeljak u Beogradu premijer Ivo Sanader nakon susreta s predsjednikom državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem.

Premijer Sanader, koji je u ponedjeljak ujutro stigao u prvi službeni posjet Beogradu, svečano je, uz sve državničke počasti, dočekan pred Palačom federacije u Novom Beogradu, gdje se sastao s predsjednikom državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem.

Hrvatski premijer i predsjednik Srbije i Crne Gore ocijenili su da su odnosi dviju država sve bolji i da obje zemlje teže europskim vrijednostima, poštivanju europskih standarda, demokracije, vladavini prava i poštivanju ljudskih i manjinskih prava.

"Što prije Hrvatska počne s euroatlanskim integracijama, bit će bolje i ostalim zemljama regije, to će ubrzati europski put i Srbiji i Crnoj Gori", kazao je premijer Sanader, što je potvrdio predsjednik Marović, kazavši da je hrvatski primjer za njegovu zemlju "instruktivan i dragocjeno iskustvo".

Hrvatski premijer i predsjednik Marović objavili su nakon razgovora i zajedničku izjavu, u kojoj su posebno istaknuli potrebu suradnje, zajedničku težnju prema euroatlanskim integracijama, ali i rješavanje otvorenih pitanja, među kojima je - kako je to posebno naglasio premijer Sanader - najvažnije rješavanje sudbine nestalih.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i ministar za ljudska i manjinska prava državne zajednice Rasim Ljajić potpisali su sporazum o međusobnoj zaštiti nacionalnih manjina, hrvatske u SCG i srpske u Hrvatskoj, a premijer Ivo Sanader s izaslanstvom sastat će se sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom, beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom i biskupima, te predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u SCG.

U hrvatskom izaslanstvu, koju predvodi premijer Sanader, nalaze se ministar gospodarstva Branko Vukelić, ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Hido Biščević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙