FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak Ministarstva znanosti i studenata škole "Ino Mirković"

ZAGREB, 17. studenoga 2004. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanjai športa obavezalo se na današnjem sastanku sa studentima Visoke školeza glazbenu umjetnost "Ino Mirković", da će riješiti problem studenatada završe studij ili u Lovranu ili na Glazbenoj akademiji u Zagrebu.
ZAGREB, 17. studenoga 2004. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa obavezalo se na današnjem sastanku sa studentima Visoke škole za glazbenu umjetnost "Ino Mirković", da će riješiti problem studenata da završe studij ili u Lovranu ili na Glazbenoj akademiji u Zagrebu.

Tridesetak studenata te glazbene škole, održali su prije sastanka prosvjed ispred zgrade Ministarstva zajedno sa roditeljima, tražeći rješenje studentskog statusa i nastavak školovanja, koje im je sada onemogućeno zbog različitog tumačenja obaveza između vlasnika škole i Ministarstva znanosti.

Kako je nakon sastanka izjavio državni tajnik za visoko obrazovanje Juraj Božičević, u središtu razgovora bilo je nalaženje rješenja za studente te je dogovoreno kako će se prvo razgovarati sa vlasnikom škole Inom Mirkovićem i pokušati riješiti goruća pitanja studenata koji trebaju diplomirati, dobiti diplome ili su pri kraju studija.

U petak će se održati i sastanak s predstavnicima zagrebačke Glazbene akademije i njezinih podružnica u Puli i Rijeci, kako bi se studentima omogućio završetak studija u tim ustanovama. Imamo zakonska i financijska ograničenja, rekao je Božičević dodajući kako će se iz fondova za stipendije pomoći studentima da nastave školovanje, neprecizirajući o kojoj je svoti riječ.

Zbog neriješenih financijskih odnosa između resornoga Ministarstva i škole "Ino Mirković", oko 100 studenata danas još nije počelo nastavnu godinu, a oni koji su diplomirali ne mogu dobiti diplomu.

Kako kažu studenti, vlasnik škole Mirković izdavanje diplome uvjetovao je plaćanjem iznosa od 18 tisuća eura, što je cijena za drugu, treću i četvrtu godinu studija za jednog studenta. S druge strane, Ministarstvo tvrdi da je ugovor o studiranju na teret Ministarstva potpisan samo za jednu studijsku godinu i to 2000., a ne za sve četiri.

"Tako smo se našli u u situaciji u kojoj studente drže kao taoce zbog nečega što nije naša krivnja, niti možemo utjecati na rješavanje financijskih dubioza", kaže predstavnica studenata Ana Kralj. Studenti su uhvaćeni u središtu "unakrsnoga prepucavanja" i uznemiruje ih pomisao na to da na ulici čekaju gdje će i kako nastaviti, odnosno, završiti školovanje, kaže Ana Kralj koja još uvijek nije dobila diplomu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙