FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ONEMOGUĆEN NADZOR U VISOKOJ ŠKOLI "INA MIRKOVIĆA"

ZAGREB, 5. studenoga 2004. (Hina) - Povjerenstvo Nacionalnog vijeća zavisoko obrazovanje i Ministarstva znanosti onemogućeno je dva puta (2.i 4. studenoga) u nadzoru Visoke škole za glazbenu umjetnost s pravomjavnosti "Ina Mirkovića" u Lovranu u vezi s nastavkom studiranja 75studenata te škole.
ZAGREB, 5. studenoga 2004. (Hina) - Povjerenstvo Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje i Ministarstva znanosti onemogućeno je dva puta (2. i 4. studenoga) u nadzoru Visoke škole za glazbenu umjetnost s pravom javnosti "Ina Mirkovića" u Lovranu u vezi s nastavkom studiranja 75 studenata te škole.

Povjerenstvo za nadzor trebalo je utvrditi jesu li uklonjeni nedostatci koji su lani utvrđeni pravnim i stručnim nadzorom, priopćilo je danas Ministarstvo. Kako se dodaje, Nacionalno će vijeće sljedeći tjedan sazvati hitnu sjednicu i odlučiti o daljnjim postupcima.

Članica Upravnog vijeća Visoke škole "Ina Mirkovića" Olivera Mirković odbacila je tvrdnje iz priopćenja, napomenuvši da su se članovi Povjerenstva "nedolično ponašali, o čemu je sastavljen zapisnik" i poslan brzojav Ministarstvu.

Kako se doznaje, predstavnici Visoke škole posjetili su danas Ministarstvo. "Ministarstvo će raditi na rješenju problema studenata koji su se našli u teškoj situaciji", izjavila je Danijela Grizelj, glasnogovornica Ministarstva, dodavši da će ipak konačnu odluku donijeti Nacionalno vijeće.

Savez studenata Hrvatske (SSH) priopćio je sredinom rujna kako 75 studenata Visoke škole ne mogu diplomirati jer Škola zahtijeva da uplate po 18 tisuća eura. Takvo je stanje posljedica različitih tumačenja obveza dekana Škole i Ministarstva, rečeno je tada.

(Hina) xiluc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙