FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIMORAC NA SASTANKU EU-a o RAZVOJNOJ SURADNJI

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac predvodi hrvatsko izaslanstvo na neslužbenudvodnevnu sastanku ministara Europske unije o razvojnoj suradnji,započetu jučer u Nizozemskoj.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac predvodi hrvatsko izaslanstvo na neslužbenu dvodnevnu sastanku ministara Europske unije o razvojnoj suradnji, započetu jučer u Nizozemskoj.

Ministar Primorac istaknuo je na sastanku, kako je danas priopćilo Ministarstvo, da hrvatska Vlada veliku važnost pridaje provedbi milenijskih ciljeva te da je Hrvatska spremna na izazove razvojne suradnje koji ju očekuju kao buduću članicu EU-a.

Ministri u dvorcu St. Gerlachu pored Maastrichta raspravljaju o trima glavnim temama - jačanju koherentnosti razvojnih politika EU-a, reproduktivnim pravima i borbi protiv HIV/AIDS-a u kontekstu razvojne politike, te o međuovisnosti mira, sigurnosti i razvoja, priopćeno je.

Na poziv nizozemskog Predsjedništva EU-a Hrvatska je prvi put pozvana kao država kandidat za članstvo u EU, što joj omogućuje da se ravnopravno uključi u neslužbenu raspravu o budućoj europskoj razvojnoj politici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙