FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljen roman "Putovanje nakraj noći" L.F. Celinea

ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Roman "Putovanje nakraj noći"francuskog klasika 20. stoljeća Louisa Ferdinanda Celinea, u prijevoduVišnje Machiedo, objavljen je u nakladi "Meandar", priopćeno je danasiz te izdavačke kuće.
ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - Roman "Putovanje nakraj noći" francuskog klasika 20. stoljeća Louisa Ferdinanda Celinea, u prijevodu Višnje Machiedo, objavljen je u nakladi "Meandar", priopćeno je danas iz te izdavačke kuće.

Po ocjeni izdavača, taj roman, koji je liječnik, romanopisac i pamfletist Louis Ferdinand Celine napisao 1932., jedno je od najizvanrednijih svjedočanstava koja su ikad napisana, ne samo o Prvom svjetskom ratu, nego i o užasima bilo kojeg rata.

Koncipiran je kao pozamašan diptih, čiji prvi dio ljudsku sudbinu istražuje kroz Prvi svjetski rat, kroz sukob s prirodom u afričkoj džungli i kolonijalizam, te kroz mehaniziranu gradsku uljudbu u SAD-u. Drugi dio romana potanko opisuje moralno i fiziološko raspadanje "sitnog puka" uhvaćenog u mrežu industrijalizacije, pri čemu kroz cijelu uzbudljivu priču komična sila ostaje uvijek usporedna s tragičnom, , kaže se u priopćenju "Meandra".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙