FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAARIV: IMIGRANTI SPECIJALCI BORILI SE U POJASU GAZE

JARUZALEM , 17. studenog 2004. (Hina) - Nekoliko imigranata izzemalja bivšeg SSSR-a koji su se u Čečeniji ili u Afganistanu borili uredovima posebnih postrojbi, neko su vrijeme bili među elitnim snagamaizraelske vojske u pojasu Gaze, izvijestio je u srijedu izraelski listMaariv.
JARUZALEM , 17. studenog 2004. (Hina) - Nekoliko imigranata iz zemalja bivšeg SSSR-a koji su se u Čečeniji ili u Afganistanu borili u redovima posebnih postrojbi, neko su vrijeme bili među elitnim snagama izraelske vojske u pojasu Gaze, izvijestio je u srijedu izraelski list Maariv.

Zadaća skupine od sedam vojnika koji su se borili na strani Izraelaca bila je onesposobiti palestinske militante u pojasu Gaze. Jedan od njih, Roman, prema pisanju Maariva, doselio je u Izrael prije 12 godina, a ranije je služio u specijalnoj padobranskoj postrojbi u Afganistanu. Drugi, Alex u Izrael je stigao 1988. iz Ukrajine. On je bio član specijalne policijske jedinice koja se borila protiv mafije, a treći Vadim, tri je godine bio na čelu elitnih postrojbi u Čečeniji, piše Maariv.

"Čečeni", kako su ih zvali izraelski vojnici, od ostalih su se vojnika razlikovali, među ostalim, po godinama. Svi su bili stariji od svojih izraelskih kolega. Osim toga svi su imali obrijane glave, tetovaže i odijevali se u karakteristične uske majice kratkih rukava.

U području Gaze angažirani su u rujnu 2003. prenosi izraelski list. Unatoč njihovoj učinkovitosti, izraelsko je vojno zapovjedništvu malu postrojbu raspustilo nakon godinu dana, prebacivši ih u nekoliko redovitih postrojbi izraelske vojske, no razlozi za to nisu poznati.

Glasnogovornik izraelske vojske za France presse je potvrdio kako je specijalna postrojba sastavljena od rezervista imigranata iz zemalja bivšeg SSSR-a neko vrijeme bila razmještena u području Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙