FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠAAT: ŽELIMO ŠTO PRIJE POKRENUTI PREGOVORE S IZRAELOM

RAMALAH, 11. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski ministarvanjskih poslova Nabil Šaat ponovno je u četvrtak istaknuo daPalestinci žele što je to prije moguće pokrenuti razgovore s Izraelomna temelju međunarodnog mirovnog plana.
RAMALAH, 11. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski ministar vanjskih poslova Nabil Šaat ponovno je u četvrtak istaknuo da Palestinci žele što je to prije moguće pokrenuti razgovore s Izraelom na temelju međunarodnog mirovnog plana.

Šaat je za televizijsku postaju CNN kazao da su SAD, UN i Europa trebaju raditi kao bi osigurali "sastanak koji će dvije strane dovesti za isti stol, i tako uspostaviti put kojim će dvije strane moći pokrenuti pregovore".

Pregovori o međunarodnom mirovnom planu prekinuti su zbog spirale nasilja na Bliskom istoku i zbog neuspjeha obiju strana da poduzmu obećane korake.

Izrael je između ostaloga tvrdio da s palestinske strane nema odgovarajućeg sugovornika, te odbijao pregovarati s palestinskim predsjednikom Jaserom Arafatom, koji je u četvrtak preminuo u vojnoj bolnici Percy u blizini Pariza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙