FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ABBAS IZBJEGAO RANJAVANJE U PUCNJAVI U GAZI

GAZA, 14. studenog 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Palestinski militantiupali su u nedjelju u šator u Gazi pripremljen u povodu smrti JaseraArafata i zapucali prosvjedujući protiv nazočnosti njegova umjerenognasljednika Mahmouda Abbasa, koji je prošao neozlijeđen, ali su upucnjavi ubijene dvije osobe.
GAZA, 14. studenog 2004. (Hina/Reuters/AFP) - Palestinski militanti upali su u nedjelju u šator u Gazi pripremljen u povodu smrti Jasera Arafata i zapucali prosvjedujući protiv nazočnosti njegova umjerenog nasljednika Mahmouda Abbasa, koji je prošao neozlijeđen, ali su u pucnjavi ubijene dvije osobe.

Svjedoci prenose da su dva pripadnika osiguranja ubijena u razmjeni vatre između militanata i Abbasovih tjelohranitelja.

Abbas, poznat i kao Abu Mazen, primao je tamo izraze sućuti u povodu smrti palestinskog predsjednika, koji je umro u četvrtak.

Kaos je počeo kada su maskirani napadači iz Arafatova pokreta Fatah počeli uzvikivati "Ne Abu Mazenu" i zapucali u zrak dok je on stajao pred šatorom.

Pripadnici Arafatove garde ugurali su Abbasa u šator i bacili na zemlju kada je pucnjava postala intenzivna. Na kraju sukoba jedan je tjelohranitelj ležao u šatoru teško ozlijeđene glave.

Abbas (69) je neozlijeđen, potvrdili su pripadnici službe sigurnosti.

Najnoviji sukob upućuje na frakcijske sukobe u pojasu Gaze i prijetnja je umjerenom prijelaznom vodstvu koje bi trebalo voditi Palestince do izbora 9. siječnja, na kojima bi se trebao izabrati nasljednik preminulog Jasera Arafata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙