FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ROMAN POLANSKI JAKO ZADOVOLJAN SVOJIM NOVIM FILMOM

PRAG, 16. studenog 2004. (Hina/AFP) - Filmski redatelj Roman Polanskiupravo je u Pragu završio snimanje filma "Oliver Twist", noveadaptacije romana Charlesa Dickensa, i već ga svrstava međunajzanimljivije koje je snimio tijekom svoje plodne karijere.
PRAG, 16. studenog 2004. (Hina/AFP) - Filmski redatelj Roman Polanski upravo je u Pragu završio snimanje filma "Oliver Twist", nove adaptacije romana Charlesa Dickensa, i već ga svrstava među najzanimljivije koje je snimio tijekom svoje plodne karijere.

"Iz mojeg iskustva to je bio jedan od najzanimljivijih filmova, ako ne i najzanimljiviji za raditi", ispričao je on u ponedjeljak usred filmskih kulisa podignutih u blatnom polju na rubu filmskih studija Barrandov u Pragu.

Kako bi ostao vjeran Dickensovu svijetu, radnički London iz 1830.-ih minuciozno je rekonstruiran, s uskim popločanim ulicama, zadimljenim tvornicama od crvene cigle i kanalima s dokovima.

Nakon što je završio "Pijanista", za koji je dobio Oscara 2002. godine kao najbolji redatelj, Roman Polanski okrenuo se književnosti za djecu pronalazeći novu temu.

"Želio sam napraviti film za djecu, a uvijek sam obožavao priču o Oliveru Twistu. Prethodna verzija, mjuzikl koji obožavam, snimljena je 1968. ("Oliver!"), što znači da je prošlo više od jedne generacije. Zato sam odlučio napraviti novu verziju", kazao je on.

Film je snimljen s proračunom od oko 45 milijuna eura, a u kinima bi se trebao pojaviti krajem 2005. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙