FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČEŠKA VLADA ZA OTVARANJE PREGOVORA TURSKE I EU-A

PRAG, 10. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Češka vlada je u srijedupodržala otvaranje pregovora o ulasku Turske u Europsku uniju, ali jeistaknula i žurnu potrebu provedbe pravosudnih reformi u toj zemlji,izjavio je češki ministar vanjskih poslova Cyril Svoboda.
PRAG, 10. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Češka vlada je u srijedu podržala otvaranje pregovora o ulasku Turske u Europsku uniju, ali je istaknula i žurnu potrebu provedbe pravosudnih reformi u toj zemlji, izjavio je češki ministar vanjskih poslova Cyril Svoboda.

"Nakon duge rasprave vlada je premijeru dala mandat da se u Europskom vijeću složi s otvaranjem pregovora s Turskom", rekao je Svoboda.

Najveće češke političke stranke, uključujući i vladajuće socijaldemokrate i oporbene Građanske demokrate, podržavaju mogući pristup Turske EU-u, no Svoboda je rekao da je rasprava u vladi bila "živa".

U istraživanju koje je nedavno proveo češki dnevnik Mlada Fronta Dnes 68 posto ispitanih izjavilo je da se protivi ulasku Turske u Europsku uniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙