FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska: 11,4 milijardi kuna nepodmirenih obveza

ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Nepodmireni nalozi za plaćanje uHrvatskoj su u rujnu ove godine iznosili nešto više od 11,4 milijardikuna, a blokirane žiro račune imalo je 19.717 pravnih osoba sa ukupno30.650 zaposlenih.
ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Nepodmireni nalozi za plaćanje u Hrvatskoj su u rujnu ove godine iznosili nešto više od 11,4 milijardi kuna, a blokirane žiro račune imalo je 19.717 pravnih osoba sa ukupno 30.650 zaposlenih.

U odnosu na mjesec prije iznos nepodmirenih dospjelih obveza pravnih osoba manji je za 161 milijun kuna, blago je smanjen i broj insolventnih pravnih osoba, dok je broj zaposlenih u njima otprilike na istoj razini kao i u kolovozu, pokazuju najnoviji podaci Financijske agencije (FINA).

Tako se u rujnu bilježi nastavak tendencije smanjivanja broja pravnih osoba s blokiranim žiro računima, koja traje već 25 mjeseci, napominju analitičari Hrvatske gospodarske komore u najnovijim "Gospodarskim kretanjima".

U odnosu na ovogodišnji kolovoz, u rujnu je taj broj smanjen za 1,2 posto, pa se krajem tog mjeseca bilježi 19,7 tisuća takvih poduzeća, što je najmanji broj od kraja 1997. godine.

Istodobno je pao i iznos nepodmirenih naloga, za 1,4 posto, do vrijednosti od 11,4 milijardi kuna, najmanju razinu od sredine 1998. godine.

Broj zaposlenih u blokiranim pravnim osobama je, nakon porasta u kolovozu, u rujnu ostao na gotovo istoj razini.

U prva tri ovogodišnja tromjesečja, vrijednost nepodmirenih naloga je, smanjujući se svakog mjeseca, pala za ukupno 1,4 milijarde kuna, jednako kao i u istom razdoblju prošle godine.

Istodobno je broj blokiranih pravnih osoba, u odnosu na kraj prošle godine, pao za 2,1 tisuću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙