FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOSOVO I DALJE BEZ VLADE

PRIŠTINA,15.studenoga 2004.(Hina) - Ni nakon današnjih odvojenihsusreta civilnog upravitelja UN-a na Kosovu Soren Jessena Petersena svodećim političkim predstavnicima kosovskih Albanaca nije postignutdogovor o formiranju nove kosovske vlade.
PRIŠTINA,15.studenoga 2004.(Hina) - Ni nakon današnjih odvojenih susreta civilnog upravitelja UN-a na Kosovu Soren Jessena Petersena s vodećim političkim predstavnicima kosovskih Albanaca nije postignut dogovor o formiranju nove kosovske vlade.

Predsjednik Kosova i čelnik Demokratskoga saveza Kosova (DSK) Ibrahim Rugova je nakon susreta ponovio svoju spremnost da kosovske institucije budu formirane čim prije. "DSK će ubrzo izaći sa formalnim stajalištem oko tih pitanja i učinit ćemo sve da kosovske institucije budu formirane na vrijeme i bez kašnjenja", dodao je Rugova.

Čelnik Demokratske partije Kosova (DPK) Hashim Thaqi rekao je nakon odvojenog susreta s Petersenom da su Kosovu potrebne institucije koje će jamčiti jedinstvo i uspješnu provedbu standarda, te koje će prije svega biti spremne za političko rješenje statusa Kosova. Thaqi je ponovno snažno podržao ideju stvaranja široke koalicije, na širokoj političkoj i etničkoj bazi.

Nositelj liste Građanske inicijative "Ora" Veton Surroi je nakon susreta izjavio da je šef UNMIK-a postao glavni čimbenik u formiranju nove kosovske vlade, istaknuvši da to svjedoči "o latentnoj i stalnoj krizi u odnosima među strankama".

Kosovskim glavnim političkim strankama je nakon izbora prije tri godine trebalo četiri mjeseca da se dogovore oko formiranja vlade. Stoga su i predstavnici SAD-a, Britanije, Francuske, Njemačke i Italije uputili pozive da se ovoga puta vlada osnuje što je prije moguće.

Petersen bi narednih dana trebao nastaviti konzultacije s kosovskim političkim čelnicima o stvaranju nove vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙