FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PETERSEN DOBIO POTPORU VIJEĆA EUROPE

PRIŠTINA,12. studenoga(Hina) - Vijeće Europe dalo je punu potporuCivilnom upravitelju UN-a na Kosovu koji je u petak razgovarao sdužnosnicima te organizacije o decentralizaciji vlasti na Kosovu,priopćio je UNMIK u Prištini.
PRIŠTINA,12. studenoga(Hina) - Vijeće Europe dalo je punu potporu Civilnom upravitelju UN-a na Kosovu koji je u petak razgovarao s dužnosnicima te organizacije o decentralizaciji vlasti na Kosovu, priopćio je UNMIK u Prištini.

Vijeće Europe u potpunosti je podržalo Sorena Jessena Petersena u njegovim naporima prema razvoju demokratskih institucija na Kosovu, zaštiti ljudskih prava i vladavine zakona.

Jačanje suradnje između Vijeća Europe i UNMIK-a od posebne je važnosti jer se približava vrijeme kada sredinom 2005. godine treba ocijeniti provedbu standarda koje je međunarodna zajednica odredila Kosovu i kada je moguć i početak rasprave o rješenju konačnog statusa Kosova.

Vijeće Europe će nastaviti davati potporu procesima reforme lokalne vlasti a njihovi će predstavnici i dalje sudjelovati u radnim skupinama za decentralizaciju vlasti.

Glavni tajnik Vijeća Europe Terry Davis obavijestio je Petersena da zbog odluke Srpske pravoslavne crkve da više ne sudjeluje u planu za hitnu zaštitu srpskog kulturnog nasljeđa na Kosovu, taj plan neće moći biti proveden.

Davis i Petersen "izrazili su žaljenje" zbog takve odluke SPC-a i priopćili da "namjeravaju što prije u Strasbourgu sazvati sastanak Neovisne međunarodne komisije za kulturnu baštinu na Kosovu, s ciljem da se, s tim u vezi, utvrdi novi akcijski plan".

Petersen je razgovorima u Vijeću Europe završio četverodnevnu turneju po europskim zemljama, tijekom koje je posjetio Den Haag, Bruxelles i Strasbourg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙