FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umag: Otvoren stručni skup o uporabi naftnog plina

UMAG,15. studenoga(Hina) - Predsjednik Uprave hrvatske naftne kompanijeIna Tomislav Dragičević ustvrdio je danas u Umagu u sklopu otvaranja"LPG kongresa", trodnevnog međunarodnog stručnog skupa o uporabiukapljenog naftnog plina u gospodarstvu, kućanstvu, ekologiji iprometu, da "bez plinofikacije nema razvoja".
UMAG,15. studenoga(Hina) - Predsjednik Uprave hrvatske naftne kompanije Ina Tomislav Dragičević ustvrdio je danas u Umagu u sklopu otvaranja "LPG kongresa", trodnevnog međunarodnog stručnog skupa o uporabi ukapljenog naftnog plina u gospodarstvu, kućanstvu, ekologiji i prometu, da "bez plinofikacije nema razvoja".

Skup, koji se održava nepun mjesec nakon Svjetskog UNP kongresa, okupio je više od 150 stručnjaka i predstavnika kompanija iz područja proizvodnje, distribucije i uporabe ukapljenog naftnog plina, tog ekološki i gospodarski opravdanog energenta održivog razvoja.

Podsjetivši na pronalazak plina u Jadranu, Dragičević je kazao da će na obalu s platforme Ivana plin biti dopreman sredinom 2005. godine te da podzemni cjevovodi neće nikome smetati jer se radi o ekološkom i racionalnom prihvatljivom rješenju. No, naglasio je i da još nijedan grad u Istri nije spreman, nikome još nije dana koncesija za gradnju kapilarne mreže plinovoda, što je zadatak lokalnih samouprava.

Plinofikacija bi trebala biti projekt od nacionalnog interesa kojemu je najveći neprijatelj vrijeme, rečeno je.

Predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin Miljenko Šunić tako smatra da će, ne bude li se plinofikacija brže provodila u djelo, doći do zaustavljanja razvoja jer, kako je rekao "nema mnogo drugih alternativa".

Inače, na kongresu u Umagu raspravljat će se o tržištu auto-plina, problematici registracije vozila na taj pogon, opravdanosti plina kao energenta u hrvatskom energentskom sektoru te o ekonomskoj isplativosti ukapljenog naftnog plina i njegovoj primjeni u svim sektorima gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙