FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štete u Rijeci od bure velike, sedam osoba na liječenju

RIJEKA ,15. studenoga 2004.(Hina) - U jučerašnjem orkanskom nevremenu uRijeci, prema dosadašnjim prijavama, oštećeno je 350 stambenihobjekata, Klinički bolnički centar, osobito ginekološki odjel, sedamosoba zadržano je na liječenju, a srušeno je nekoliko stotina stabalai oštećeno 350 automobila, rekao je danas riječki gradonačelnik VojkoObersnel.
RIJEKA ,15. studenoga 2004.(Hina) - U jučerašnjem orkanskom nevremenu u Rijeci, prema dosadašnjim prijavama, oštećeno je 350 stambenih objekata, Klinički bolnički centar, osobito ginekološki odjel, sedam osoba zadržano je na liječenju, a srušeno je nekoliko stotina stabala i oštećeno 350 automobila, rekao je danas riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u današnjem priopćenju za javnost izvijestio je da će o eventualnom proglašenju elementarne nepogode na području županije zbog posljedica orkanske bure odlučiti na temelju pristiglih procjena štete iz gradova i općina.

Od ukupno 40 osoba koje su jučer potražile pomoć liječnika, sedam ih je zadržano na liječenju. Dvije od njih teže su ozlijeđene u padovima crijepa i grane. Nakon operacije nalaze se na oporavku u jedinici intenzivnog liječenja.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je obišao Klinički bolnički centar i najoštećenije objekte u gradu. Rekao da se radi na utvrđenju financijske štete te da će prve procjene biti iznesene na sutrašnjoj sjednici gradskog Poglavarstva.

Ravnatelj bolnice Herman Haller izvijestio ga je da su na odjelu Ginekologije i porodništva izvan funkcije cijeli prvi i sjeverna strana petog kata. U sobama za pacijentice oštećeni su prozori i konstrukcija vanjskog zida izvedena u aluminiju, pa je taj dio nemoguće zagrijati. Zbog toga je prekinut redovni rad tog odjela i primaju se samo hitni slučajevi. Osim toga, u krugu bolnice srušeno je tridesetak stabala.

Gradonačelnik Obersnel najavio je da će Grad Rijeka, uz nadležno ministarstvo i Primorsko-goransku županiju, sudjelovati u financiranju te sanacije.

Obersnel je izvijestio da je Javna vatrogasna postrojba jučer i danas intervenirala oko 300 puta, najviše zbog uklanjanja stabala na prometnicama i dijelova građevina koji su prijetili padom.

Rekao je da su zabilježene i veće štete na elektroenergetskom sustavu zbog kojih su djelatnici "Elektroprimorja" izlazili na intervencije više od 60 puta.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u današnjem priopćenju za javnost pozvao je predstavnike gradova i općina da u roku od osam dana dostave podatke o posljedicama nevremena Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

U priopćenju se navodi da je županijski stožer Civilne zaštite donio odluku da se ne aktiviraju postrojbe Civilne zaštite jer su vatrogasne postrojbe, pripadnici javnih službi i komunalna poduzeća uspješno sanirali ili saniraju najhitnije posljedice nevremena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙