FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijanci nestali u moru; ne zna se što je s ribarom

RIJEKA, 14. studenog 2004. (Hina) - Nacionalna središnjica zausklađivanje traganja i spašavanja na moru primila je danas dva pozivaza pomoć: u more jugozapadno od Pule jutros u dva sata pale su saustrijske jahte dvije osobe, a od jučer u 15,30 sati, kada jeisplovio u ribolov, ne zna se sudbina jednog Krčanina.
RIJEKA, 14. studenog 2004. (Hina) - Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru primila je danas dva poziva za pomoć: u more jugozapadno od Pule jutros u dva sata pale su s austrijske jahte dvije osobe, a od jučer u 15,30 sati, kada je isplovio u ribolov, ne zna se sudbina jednog Krčanina.

Zbog jakog vjetra, ni hrvatska ni talijanska strana još nisu organizirale potragu za muškarcem i ženom koji su pali s autrijske jahte oko 30 nautičkih milja jugozapadno od Pule, blizu granične crte između talijanskog i hrvatskog mora. Brodovi koji plove tim dijelom Jadrana upozoreni su da pojačaju motrenje.

Brodovi su obaviješteni i o nestanku Krčanina, za kojeg se pretpostavlja da se sklonio na Plavniku, a čim se stiša bura, bit će upućeni pomoć i potraga, izvijestila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Dojavu da su s austrijske jahte "Erserao" rano jutros u more pali muškarac i žena, austrijski državljani u dobi od 50-ak godina, Nacionalna je središnjica primila od talijanske službe u 14,17 sati.

Na austrijskoj jahti, dugačkoj oko 15 metara, bilo je šest članova posade, a plovila je iz Slovenije prema Turskoj.

Po procjenama, jak vjetar i valovi mogli bi Austrijance nositi prema Italiji, a s obzirom na to da je od njihova pada u more prošlo više od 12 sati, u Nacionalnoj središnjici misle da je teško očekivati sretan završetak.

Krčanin koji se nije vratio s ribolova isplovio je u drvenoj barci, dugačkoj oko četiri metra, jučer oko 15,30 sati iz Pinezića, na otoku Krku, prema Plavniku. Po izjavama članova obitelji, moguće je da se on, kao i do sada za nevremena, sklonio na Plavnik, kažu u Nacionalnoj središnjici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙