FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bura otežava sav promet

ZAGREB, 14. studenog 2004. (Hina) - Zbog bure jutros ima teškoća uodvijanju zračnog, autobusnog i željezničkog prometa.
ZAGREB, 14. studenog 2004. (Hina) - Zbog bure jutros ima teškoća u odvijanju zračnog, autobusnog i željezničkog prometa.

Zrakoplov iz Dubrovnika koji je u Zračnu luku Zagreb trebao sletjeti u 7,35 sati, otkazan je, a za sljedeći koji bi u Zagreb trebao sletjeti u 16 sati, još se ne zna hoće li zbog jakog vjetra uspjeti doći, doznaje se od koordinatora prometa Zračne luke Zagreb Dubravka Moštaka.

Zrakoplov iz Splita koji je u Zagreb trebao doći u 7,35 sati, zbog bure kasni i ne zna se kada će sletjeti, rekao je Moštak. Idući zrakoplov iz Splita u Zračnu luku Zagreb trebao bi doći u 20,40 sati.

Zbog kašnjenja zrakoplova iz Splita kasni u polasku i zrakoplov prema Amsterdamu, koji je iz Zračne luke Zagreb trebao za Amsterdam poletjeti u 8,25 sati.

Koordinator prometa Zračne luke Zagreb najavio je da će za Amsterdam zrakoplov poletjeti u 11,30, jer je u Zračnu luku Zagreb sletio zrakoplov iz Frankfurta, koji zbog bure nije mogao ići do Splita.

Autobus iz Novalje koji je 12,30 sati trebao doći u Zagreb, otkazan je, jer je Paški most zbog bure zatvoren za promet.

Autobusi iz Zadra, koji su u Zagreb trebali stići u 10,05 sati te u 10,30 i 11 sati, kasniti će oko sat i pol, rekao je glavni prometnik zagrebačkog Autobusnog kolodvora Ljudevit Gračanin.

Autobus koji je u 11 sati iz Zagreba krenuo za Murter, vjerojatno će ići samo do Rijeke jer je Jadranska cesta od Senja do Karlobaga zatvorena za promet, rekao je Gračanin.

Od 10 sati zatvorena je cesta Gračac-Korenica i Gračac-Knin, pa će svi autobusi koji bi iz Splita, Šibenika i Dubrovnika trebali dolaziti u Zagreb poslije 14 sati, kasniti najmanje dva sata, rekao je Gračanin.

Željeznički promet je zbog bure od jutros u prekidu od Rijeke do Šapjana, odnosno do državne granice sa Slovenijom. Umjesto vlakova voze autobusi, izjavio je glavni prometni dispečer Hrvatskih željeznica (HŽ) Josip Njegovec.

Jak vjetar polomio je drvo koje je palo na prugu te polomilo žice, rekao je Njegovec. Ponovna uspostava željezničkog prometa od Rijeke do Šapjana očekuje se iza podneva.

Od jutros zbog bure ne voze ni nagibni vlakovi od Moravice do Rijeke, a umjesto njih uvedene su klasične garniture, rekao je Njegovec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙