FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U EUROPSKIM GRADOVIMA PROSVJEDI PROTIV IZRAELSKE POLITIKE

PARIZ, 13. studenog 2004. (Hina/AFP) - Više tisuća osoba okupilo se usubotu u mnogim europskim gradovima odajući počast
PARIZ, 13. studenog 2004. (Hina/AFP) - Više tisuća osoba okupilo se u subotu u mnogim europskim gradovima odajući počast

preminulom palestinskom čelniku Jaseru Arafatu i prosvjedujući protiv izraelske politike na palestinskom teritoriju, posebno kada je riječ o izgradnji izraelskog sigurnosnog zida.

U Parizu se na poziv Komunističke revolucionarne lige (LCR) okupilo između 2.000 i 6.000 osoba. "Ovo je međunarodna kampanja protiv izgradnje zida srama", izjavio je član uprave LCR-a Christian Piquet. U prosvjedu u Parizu pridružili su im se pripadnici Komunističke stranke i Stranke zelenih. U Lyonu se okupilo oko 500 prosvjednika. Oni su također prosjedovali protiv podizanja zida te su željeli odati počast Arafatu. U Lilleu se s istom namjerom okupilo stotinjak osoba.

U glavnome gradu Italije nekoliko tisuća osoba, uglavnom predstavnika talijanske oporbe, među kojima je bilo najviše komunista i zelenih prosvjedovalo je protiv izraelskog "zida apartheida". Prosvjednici su isticali transparente na kojima je pisalo "Stop okupaciji Iraka i Palestine".

U Berlinu se u sličnim prosvjedima, u kojima su sudjelovali uglavnom pripadnici muslimanske zajednice, okupilo oko 750 osoba. Oni su na taj način željeli izraziti nezadovoljstvo izraelskom politikom. U Ženevi je prosvjedovalo oko 300 osoba. Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo: "Bez obzira je li Arafat živ ili mrtav, zid je još tamo".

Izraelska je vlada, naime, na Zapadnoj obali počela graditi veliki sigurnosni zid koji bi trebao razdvojiti izraelska od palestinskih područja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙