FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: KARDINAL BOZANIĆ NA SIMPOZIJU BISKUPSKIH KONFERENCIJA EUROPE I AFRIKE

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Europa se danas ne smije zatvoritiu sebe, svoje blagostanje i samoproglašena prava, istaknuo jezagrebački nadbiskup i potpredsjednik Vijeća europskih biskupskihkonferencije (CCEE) kardinal Josip Bozanić na uvodnoj tiskovnojkonferenciji Simpozija Afrika-Europa europskih i afričkih biskupskihkonferencija u Rimu, prenosi milanski Avvenire u četvrtak.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Europa se danas ne smije zatvoriti u sebe, svoje blagostanje i samoproglašena prava, istaknuo je zagrebački nadbiskup i potpredsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencije (CCEE) kardinal Josip Bozanić na uvodnoj tiskovnoj konferenciji Simpozija Afrika-Europa europskih i afričkih biskupskih konferencija u Rimu, prenosi milanski Avvenire u četvrtak.

"Danas je veliki problem za Europu kako da se ne zatvori u samu sebe, u svoje blagostanje, u svoja samoproglašena prava. Ovaj simpozij želi tome doprinijeti", rekao je zagrebački nadbiskup Bozanić na konferenciji za tisak, prenosi list.

Predsjednik SECAM-a, organizacije koja okuplja afričke biskupske konferencije, monsinjor John Onaiyekan iz Nigerije, na tiskovnoj konferenciji otvoreno je kritizirao europske imigracijske politike, navodi list. "Niti jedan zakon nikada neće moći zaustaviti useljenike koji bježe od gladi. To je rijeka koja neće stati. Nije važno koji će se zakoni donijeti u Europi i kakvi će se sabirni logori raditi u pustinjama. Sve dok će na zapadu biti svog ovog blagostanja i ovakvog siromaštva u svijetu ljudi će dolaziti jer su gladni", istaknuo je tom prigodom biskup Onayeikan, navodi list.

Simpozij Afrika-Europa u organizaciji Vijeća europskih biskupskih konferencije i Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara održava se od četvrtka do subote u Rimu, a u njegovom radu sudjelovat će više od 150 biskupa iz 60 zemalja Afrike i Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙