FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: IZBJEGLICE IZ HRVATSKE KRITIZIRAJU VLADU U BEOGRADU ZBOG STANARSKIH PRAVA

SUBOTICA, 13. studenog 2004. (Hina) - - Regionalni odbor za pomoćizbjeglicama Vojvodine osudio je suzdržanost najviših dužnosnikaSrbije u svezi s problemima stanarskih prava Srba izbjeglih izHrvatske, objavio je novosadski "Dnevnik" u tekstu pod naslovom"Pomirenje preko leđa izbjeglica".
SUBOTICA, 13. studenog 2004. (Hina) - - Regionalni odbor za pomoć izbjeglicama Vojvodine osudio je suzdržanost najviših dužnosnika Srbije u svezi s problemima stanarskih prava Srba izbjeglih iz Hrvatske, objavio je novosadski "Dnevnik" u tekstu pod naslovom "Pomirenje preko leđa izbjeglica".

Predsjednik ovog odbora Radenko Popić smatra da je neshvatljiva "šutnja" premijera Srbije Vojislava Koštunice, te da su izjave potpredsjednika Vlade Miroljuba Labusa i ministra vanjskih poslova SiCG Vuka Draškovića, koji su podržali ulazak Hrvatske u Europsku uniju, skandalozne, navodi list u subotu.

"Potpredsjednik srbijanske Vlade i ministar vanjskih poslova zanemaruju činjenicu da Hrvatska nije izmirila obveze preuzete Daytonskim sporazumom. Njihove izjave da Hrvatska zaslužuje ulazak u EU, usprkos neizvršavanju međunarodnih obveza u vezi s povratkom izbjeglica i njihovom imovinom, dio su lošeg scenarija, koji je dogovoren između Beograda i Zagreba", izjavio je za "Dnevnik" Popić.

"Vlasti u Beogradu ignoriraju Sporazum o sukcesiji SFRJ", kaže Popić i ukazuje na opasnost da imovina i druga stečena otuđena prava Srba iz Hrvatske mogu postati predmet međudržavnog poravnanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙