FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBALA BJELOKOSTI: ŠVICARACI ODLAZE, MEĐU FRANCUZIMA NEMA POGINULIH

BERN, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Dvadeset pet od dvjestotinjakŠvicaraca koji žive u Obali Bjelokosti vratili su se u domovinu, anajmanje tri švicarske obitelji bile su žrtve kradljivaca, priopćiloje u petak švicarsko ministarstvo vanjskih poslova, dok jeglasnogovornik francuskoga ministarstva vanjskih poslova izjavio da unedavnom nasilju nije poginuo nijedan Francuz.
BERN, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Dvadeset pet od dvjestotinjak Švicaraca koji žive u Obali Bjelokosti vratili su se u domovinu, a najmanje tri švicarske obitelji bile su žrtve kradljivaca, priopćilo je u petak švicarsko ministarstvo vanjskih poslova, dok je glasnogovornik francuskoga ministarstva vanjskih poslova izjavio da u nedavnom nasilju nije poginuo nijedan Francuz.

Švicarsko veleposlanstvo u Abidjanu ponovno je u petak otvorilo urede, rekla je službena predstavnica ministarstva Carine Carey. Otkako su u subotu počeli prosvjedi, petero službenika švicarskog veleposlanstva radilo je "kod kuće", dodala je.

Švicarska prehrambena tvrtka Nestle evakuirala je svoja 43 strana suradnika i njihove obitelji zrakoplovom Air Francea. Dvije tvornice te tvrtke ne rade do daljnjega, kazao je službeni predstavnik tvrtke Francois-Xavier Perroud.

Švicarska agrokemijska tvrtka Syngenta nastavit će s radom tek u ponedjeljak "bude li moguće", izjavio je jedan od čelnika.

Glasnogovornik francuskoga ministarstva vanjskih poslova Herve Ladsous rekao je da su se dva francuska državljana smatraju nestalima te je potvrdio kako je bilo "bilo slučajeva silovanja", ali nije točno rekao koliko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙