FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NESTLE BILJEŽI ORGANSKI RAST OD 4,5 POSTO

VEVEY, 21. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Snažan rast na tržištimajužne i sjeverne Amerike pomogao je ostvarenju devetomjesečnogorganskog rasta švicarskog diva prehrambene industrije Nestlea, unatočslaboj izvedbi u Europi.
VEVEY, 21. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Snažan rast na tržištima južne i sjeverne Amerike pomogao je ostvarenju devetomjesečnog organskog rasta švicarskog diva prehrambene industrije Nestlea, unatoč slaboj izvedbi u Europi.

Opisujući ciljanu godišnju zaradu i dalje dobrom, taj proizvođač hrane za životinje Friskies i kave Nescafe kaže da će produljiti provedbu dalekosežnog programa snižavanja troškova poslovanja do 2007. Do tada će rezanje troškova rezultirati uštedama u iznosu 7,2 milijarde švicarskih franaka (5,9 milijardi dolara).

Nestle je ponešto izmijenio svoje ciljane ovogodišnje prihode, objavivši da sada u ovoj godini očekuje "ubrzanje" kako organskog, tako i realnog unutarnjeg rasta. Ranije mu je cilj bio postići organski rast, koji mjeri količinu i promjene cijena, isključujući učinke valutnih tečajeva i strukturalnih promjena, u visini od 5 do 6 posto. Rast organskih prihoda u prvih devet ovogodišnjih mjeseci posve je u skladu s 4,5 posto koliku su očekivali analitičari.

Globalna distribucija rasta, međutim, uvelike se razlikuje. Dok su obje Amerike zabilježile organski rast od 8,3 posto, Europa bilježi pad od 0,3 posto.

Ukupni prihodi, izraženi prema stalnom tečaju valute, ostali su nepromijenjeni u iznosu 64,6 milijardi švicarskih franaka, ali Nestleov izvršni direktor Peter Brabeck je kazao da je uvjeren da tvrtka može povećati profitabilnost u ovoj godini. "Postizanjem 4,5-postotnog organskog rasta unatoč oštroj konkurenciji u Europi u prvih devet ovogodišnjih mjeseci dokazuje obrambenu sposobnost Nestlea koja je bez premca", kazao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙