FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODRŽANE POLITIČKE KONZULTACIJE HRVATSKE I ŠVICARSKE

ZAGREB, 8. studenoga 2004. (Hina) - Političke konzultacijeministarstava vanjskih poslova Republike Hrvatske i ŠvicarskeKonfederacije održane su u ponedjeljak u Zagrebu, priopćeno je izMinistarstva vanjskih poslova.
ZAGREB, 8. studenoga 2004. (Hina) - Političke konzultacije ministarstava vanjskih poslova Republike Hrvatske i Švicarske Konfederacije održane su u ponedjeljak u Zagrebu, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Domaćin konzultacija bio je državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević, a švicarsko izaslanstvo predvodio je državni tajnik švicarskoga ministarstva vanjskih poslova Franz von Daeniken.

Državni tajnici Biščević i von Daeniken razgovarali su o daljnjem razvitku bilateralne suradnje dviju država, kaže se u priopćenju. Razmijenjena su mišljenja o situaciji u ovom dijelu Europe i o bilateralnim odnosima Hrvatske sa susjednim zemljama.

Državni tajnik Biščević izvijestio je švicarskoga državnog tajnika o aktivnostima koje Hrvatska poduzima pred početak pregovora o članstvu u Europskoj uniji.

Dvojica su tajnika razmotrila načine jačanja buduće suradnje dviju država na multilateralnom planu, posebice u okviru Organizacije za europsku sigurnost i suradnju te Ujedinjenih naroda.

Iskazana je potreba za proširenjem gospodarske suradnje i obje su strane izrazile posebno zadovoljstvo s održavanjem idućeg foruma Crans Montana 13. travnja 2005. godine u Zagrebu, kaže se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙