FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Direktor Croatia Airlinesa i dalje u Predsjedništvu AEA

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Glavni direktor Croatia AirlinesaIvan Mišetić izabran je ponovo na današnjem redovitom sastankupredsjednika uprava zrakoplovnih kompanija članica Udruge europskihzračnih prijevoznika (AEA) za člana Predsjedništva AEA.
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Glavni direktor Croatia Airlinesa Ivan Mišetić izabran je ponovo na današnjem redovitom sastanku predsjednika uprava zrakoplovnih kompanija članica Udruge europskih zračnih prijevoznika (AEA) za člana Predsjedništva AEA.

Bernardo Pinto iz portugalskog TAP-a, postao je predsjednikom Udruge koja okuplja više od 30 članica koje su lani ukupno prevezle 302 milijuna putnika, a koja ove godine slavi 50. obljetnicu djelovanja.

Kako su izvijestili iz Croatia Airlinesa, na sastanku je razmotreno aktualno stanje u zrakoplovnoj industriji, prilikom čega je rečeno da su članice udruge posljednji put ukupni godišnji profit zabilježile 1998. Od tada su se, rečeno je, nagomilavali gubici koji danas ukupno iznose više od šest milijardi dolara.

Jedan je to od razloga prihvaćanja petogodišnjeg akcijskog plana, koji podrazumijeva niz ujednačenih strategija i mjera kojima se želi osigurati financijska stabilnost zrakoplovne industrije, kako bi se ponovo uspostavila globalna konkurentnost europskih prijevoznika, od kojih se pak ujedno očekuje da vode računa i o zaštiti okoliša te društvenoj odgovornosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙