FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro se osniva krovna organizacija seljačkih udruga

OSIJEK,12. studenog (Hina) - Osnivačka skupština krovne organizacijeseljačkih udruga, koja bi se trebala zvati Zajednica poljoprivrednihudruga Hrvatske, održat će se 19. studenog u Zagrebu.
OSIJEK,12. studenog (Hina) - Osnivačka skupština krovne organizacije seljačkih udruga, koja bi se trebala zvati Zajednica poljoprivrednih udruga Hrvatske, održat će se 19. studenog u Zagrebu.

Tu je inicijativu do sada poduprlo 128 udruga, izvijestili su članovi Inicijativnog odbora za osnivanje te zajednice na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) Antun Laslo kazao je da u Hrvatskoj djeluje oko 350 seljačkih udruga, što dovodi do usitnjenosti te neučinkovitog i neuvjerljivog djelovanja. Dodao je da se osnutkom krovne udruge neće ugroziti autonomija sadašnjih udruga.

"U krovnu udrugu mogu se učlaniti sve udruge kojima je cilj unaprijediti položaj poljoprivrednika, a mogu joj pristupiti i nove članice nakon osnutka", kazao je Laslo.

Dodao je kako statutom krovne udruge treba ograničiti zastupljenost "političkih udruga", navodeći kao primjere udrugu "Stjepan Sulimanac" i Hrvatski seljački savez (HSS).

Tajnik ZUSSB-a Stanko Zdravčević kazao je kako je cilj krovne udruge zajednički - što spremnije ući u Europsku uniju - jer zbog približavanja Hrvatske EU u malo vremena treba pomoći domaćem agraru kako bi u budućnosti bio konkurentan na tržištu EU.

U Inicijativnom odboru napominju kako su do njih doprle informacije da Hrvatski seljački savez ne podupire tu inicijativu.

Osnivanje krovne seljačke udruge na konferenciji su pozdravili predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatskoga poljoprivredno-zadružnog saveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙