FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRZ preuzeo dva helikoptera Mi-8

ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Hrvatsko ratno zrakoplovstvo (HRZ)preuzelo je danas u Zrakoplovno tehničkom zavodu u Velikoj Gorici dvahelikoptera Mi-8 ruske proizvodnje u koje je američka vlada u sklopuvojnog projekta besplatno ugradila suvremenunavigacijsko-komunikacijsku i identifikacijsku opremu, koja je uskladu s NATO standardima.
ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Hrvatsko ratno zrakoplovstvo (HRZ) preuzelo je danas u Zrakoplovno tehničkom zavodu u Velikoj Gorici dva helikoptera Mi-8 ruske proizvodnje u koje je američka vlada u sklopu vojnog projekta besplatno ugradila suvremenu navigacijsko-komunikacijsku i identifikacijsku opremu, koja je u skladu s NATO standardima.

Helikoptere je preuzeo zapovjednik HRZ-a general Viktor Koprivnjak, a riječ je o transportnim helikopterima, koji su lani generalno obnovljeni, a u koje je ugrađena nova oprema u skladu s potrebama i željama HRZ-a.

Cijeli projekt vrijedan je 1,5 milijuna američkih dolara, a Amerikanci su za ugradnju te opreme u Mi-8 odabrali češku firmu AVIATION SERVICE iz Praga.

Ti će helikopteri sada biti u skladu s NATO standardima te će se moći koristiti u mirovnim misijama izvan granica Republike Hrvatske, kao i u vojnim vježbama članica NATO saveza i Partnerstva za mir, ističu u HRZ-u.

(Hina) xaš yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙