FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČELA EVAKUACIJA BRITANACA IZ OBALE BJELOKOSTI

LONDON, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Evakuacija Britanaca iz ObaleBjelokosti počela je u petak ujutro i trebala bi trajati do 14 sati polokalnom vremenu, rekla je glasnogovornica britanskog ministarstvavanjskih poslova.
LONDON, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Evakuacija Britanaca iz Obale Bjelokosti počela je u petak ujutro i trebala bi trajati do 14 sati po lokalnom vremenu, rekla je glasnogovornica britanskog ministarstva vanjskih poslova.

"Traje evakuacija u koju su uključene britanske snage", rekla je i precizirala da Foreign Office "toplo savjetuje Britancima da napuste tu zemlju".

Britanci i "osobe drugih državljanstava za koje smo odgovorni u Obali Bjelokosti" su upozorene, dodala je glasnogovornica.

Evakuacija oko 300 britanskih državljana je "apsolutni prioritet" Velike Britanije koja će upotrijebiti određeni broj vojnih zrakoplova za tu operaciju, rekao je ministar vanjskih poslova Jack Straw u priopćenju objavljenom tijekom noći.

Predviđeno je i zatvaranje veleposlanstva Velike Britanije.

Britanski ministar obrane Geoff Hoon je najavio u četvrtak da će jedna postrojba britanske vojske biti razmještena u Gani, koja graniči s Obalom Bjelokosti kako bi se uspješno izvela evakuacija zrakoplovima ratnog zrakoplovstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙