FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PALESTINCI DILJEM SVIJETA ODAJU POČAST ARAFATU

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Palestinci i muslimani u višezemalja okupili su se kako bi odali počast i uputili posljednjipozdrav palestinskom čelniku Jaseru Arafatu koji je preminuo učetvrtak u Parizu, a u petak je pokopan u Ramallahu na Zapadnoj obali,javljaju agencije.
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Palestinci i muslimani u više zemalja okupili su se kako bi odali počast i uputili posljednji pozdrav palestinskom čelniku Jaseru Arafatu koji je preminuo u četvrtak u Parizu, a u petak je pokopan u Ramallahu na Zapadnoj obali, javljaju agencije.

Deseci tisuća Iranaca, neki odjeveni kao atentatori samoubojice, zauzeli su u petak teheranske ulice, spaljujući američke i izraelske zastave i obilježavajući tako žalovanje za Arafatom, prenosi agencija Reuters.

Okupljeni su uzvikivali "Smrt Americi, smrt Izraelu", a priključili su im se brojni visoki iranski dužnosnici među kojima i predsjednik Mohamad Hatami, javlja Reuters.

"Kako nije mogao kontrolirati Arafata, Izrael ga je otrovao", kazao je okupljenima savjetnik vrhovnog iranskog duhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija.

U Bahrainu su također tisuće prosvjedovale na sličnom okupljanju koje su organizirali šijistki klerici, prenosi Reuters.

U Sofiji, kako javlja agencija France Presse, oko 200 Palestinaca okupilo se u mimohodu organiziranom u znak odavanja počasti Arafatu.

"Arafat je mrtav, živjela Palestina", "Put do Jeruzalema uzet će milijune žrtava", uzvikivali su demonstranti, dodaje France Presse.

Palestinci u Bejrutu su, kako prenosi France Presse, odali počast Arafatu organizirajući simboličan pogreb, kao što je učinjeno i u Damasku.

Nekoliko tisuća stanovnika izbjegličkih logora Bejruta uputilo je posljednji pozdrav šefu Palestinske samouprave. Povorci se priključilo i nekoliko stotina Libanonaca, dodaje France Presse.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙