FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POJAS GAZE: U ODVOJENIM INCIDENTIMA POGINULO 6 PALESTINACA

TEL AVIV/GAZA, 18. listopada 2004. (Hina/dpa) - Izraelski su vojnici uodvojenim napadima u ponedjeljak ubili šest palestinskih militanata,među njima dvojicu koji su se, prema priopćenju izraelskih vlasti,spremali izvesti napad na teritoriju Izraela.
TEL AVIV/GAZA, 18. listopada 2004. (Hina/dpa) - Izraelski su vojnici u odvojenim napadima u ponedjeljak ubili šest palestinskih militanata, među njima dvojicu koji su se, prema priopćenju izraelskih vlasti, spremali izvesti napad na teritoriju Izraela.

Dvojica pripadnika islamskog militantnog pokreta Hamas primijećeni su rano ujutro. Oni su pokušali neopaženo ući u Izrael s područja pojasa Gaze, u blizini granice s Egiptom, no zamijetili su ih izraelski vojnici i na njih otvorili vatru. Pucnjava je trajala približno jedan sat. Jedan Palestinac poginuo je odmah u pucnjavi, a drugi kad je aktivirana bomba koju je nosio. Druga je bomba pronađena pokraj njihovih mrtvih tijela.

Nedugo nakon toga incidenta poginula su još dvojica Palestinaca. Pripadnici izraelske pješačke brigade Givati primijetili su ih dok su pokušavali podmetnuti bombu blizu izraelskog vojnog uporišta. Organizacija Islamski džihad izvijestila je da je riječ o pripadnicima njihova vojnog ogranka.

U pojasu Gaze, blizu Kissufima, u sukobima između izraelskih vojnika i palestinskih militanata ozlijeđen je jedan izraelski vojnik, a poginula su dvojica Palestinaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙