FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POPOVIĆ DOBITNIK NAGRADE "F. PETRARCA"

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Slikar Dimitrije Popović dobitnikje nagrade "Francesco Petrarca" na 15. smotri "Arte Padova", jednoj odnajvećih izložaba suvremene umjetnosti u Europi.
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Slikar Dimitrije Popović dobitnik je nagrade "Francesco Petrarca" na 15. smotri "Arte Padova", jednoj od najvećih izložaba suvremene umjetnosti u Europi.

Nagradu je tom istaknutom umjetniku u četvrtak na otvorenju smotre uručio padovanski gradonačelnik Flavio Zanonato za njegov najnoviji izložbeni ciklus "Hommage a Dali" koji je na ovogodišnjoj "Arte Padova" pobudio veliko zanimanje publike i kritike, priopćio je u petak voditelj marketinga tog slikara Zoran Škugor.

Ta nagrada u obliku medalje dodjeljuje se za vrhunska umjetnička djela, a Popović je na smotri suvremene umjetnosti sudjelovao kao gost, objasnio je Škugor.

Po njegovim riječima na "Arte Padova" zastupljeno je dvije stotine svjetskih galerija, tisuću umjetnika s tisuću i pol radova, a izložena su djela klasika suvremene umjetnosti i djela suvremenih umjetnika srednjeg i mlađeg naraštaja.

Ciklus "Hommage a Dali" sastoji se od 18 crteža, rekao je Škugor, te najavio kako će osim u Padovi ciklus biti izložen i u Trstu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙