FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dimitrije Popović dobitnik nagrade "Francesco Petrarca"

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Slikar Dimitrije Popović dobitnikje nagrade "Francesco Petrarca" na 15. smotri "Arte Padova", jednoj odnajvećih izložaba suvremene umjetnosti u Europi, priopćio je danasvoditelj marketinga tog slikara Zoran Škugor.
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Slikar Dimitrije Popović dobitnik je nagrade "Francesco Petrarca" na 15. smotri "Arte Padova", jednoj od najvećih izložaba suvremene umjetnosti u Europi, priopćio je danas voditelj marketinga tog slikara Zoran Škugor.

Kako je dodao, nagradu je tom istaknutom umjetniku jučer na otvorenju smotre uručio padovski gradonačelnik Flavio Zanonato za njegov najnoviji izložbeni ciklus "Hommage a Dali" koji je na ovogodišnjoj "Arte Padova" pobudio veliko zanimanje publike i kritike.

Ta nagrada u obliku medalje dodjeljuje se za vrhunska umjetnička djela, a Popović je na smotri suvremene umjetnosti sudjelovao kao gost, objasnio je Škugor.

Po njegovim riječima na "Arte Padova" zastupljeno je dvije stotine svjetskih galerija, tisuću umjetnika s tisuću i pol radova, a izložena su djela klasika suvremene umjetnosti i djela suvremenih umjetnika srednjeg i mlađeg naraštaja.

Ciklus "Hommage a Dali" sastoji se od 18 crteža, rekao je Škugor, te najavio kako će osim u Padovi ciklus biti izložen i u Trstu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙