FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 29. listopada 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 29. listopada 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je jučer kako je Vlada odlučila da se predsjednički izbori održe 2. siječnja iduće godine, rekavši da je o toj odluci doznao u četvrtak na sastanku s premijerom Ivom Sanaderom, te se s njom apsolutno složio. "Vlada se odlučila za 2. siječnja i u tom smislu smo premijer i ja razgovarali", izjavio je predsjednik Mesić. Glasnogovornik Vlade Ratko Maček izjavio je da je, nakon konzultacija premijera Sanadera s predsjednikom države Stjepanom Mesićem i predsjednikom Vrhovnog suda Ivicom Crnićem ocijenjeno kako je 2. siječnja iduće godine optimalni datum za održavanje predsjedničkih izbora.

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić jučer je izjavio kako ne vjeruje da netko unutar policije opstruira potragu za odbjeglim haškim optuženikom Antom Gotovinom, ali je ustvrdio da se provjerava svaka takva sumnja. "Za takve slučajeve postoji unutarnja kontrola koja sve tvrdnje provjerava i prema njima postupa", kazao je Mlinarić u razgovoru s novinarima u MUP-u. Naglasio je da policija radi na provjeri svih informacija koje dobije o mogućem Gotovininom boravištu, no da su se sve takve informacije do sada pokazale neistinitim.

ZAGREB - Saborsko prošireno Predsjedništvo danas bi trebalo utvrditi uzroke političkih napetosti između pozicije i opozicije, pokušati izgladiti sporove i naći izlaz iz situacije koja otežava učinkovit rad Sabora. Većina oporbe je proteklih dana upozorila da ozbiljno razmišlja o napuštanju saborskih odbora, ali i drugim metodama bojkotiranja saborskog rada, ako HDZ ne odustane od, kako kaže, diktatorskog ponašanja i ušutkivanja političkih protivnika. Osim toga, očekuje se da će se Predsjedništvo pozabaviti i statusom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kojeg je prije 15-ak dana napustila oporba nezadovljna njegovom rekonstrukcijom.

ZAGREB - Zastupnici Zagrebačke gradske skupštine prihvatili su jučer rebalans ovogodišnjeg proračuna Grada Zagreba, a kojim se proračunski iznos od 5,185 milijardi kuna smanjuje za 35 milijuna kuna. Na skupštini je među ostalim prihvaćeno smanjenje cijena jaslica sa 400 na 200 kuna.

ZAGREB - Konceptualna izložba, odnosno intervencija u prostoru, pod nazivom "Svjetlost i zvuk" slikara Jure Labaša otvorena je sinoć u Medulićevoj 12 u Zagrebu, u prostoru u kojemu se, uz umjetnikov, nalazi još 20-ak atelijera vodećih hrvatskih slikara i kipara. Autor je izložbu posvetio velikom hrvatskom slikaru, osnivaču moderne Miroslavu Kraljeviću koji je živio i umro u istoj ulici na broju 3.

ZAGREB - U sklopu "Dana hrvatske animacije" sinoć su hrvatskim autorima animiranih filmova dodijeljene nagrade u zagrebačkom kinu Tuškanac. Grand prix nagradu dobili su studenti Akademije likovnih umjetnosti, pod vodstvom mentora Krešimira Zimonića, za špicu "Animafesta 2004.", a dvije ravnopravne nagrade dobili su filmovi "Sretan cvrčak" Marijana Lončara i "Spoj" Darka Bakliže.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙