FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKIM INOVATORIMA ČETIRI ZLATA NA IZLOŽBI U NUERNBERGU

NJEMAČKA-INOVATORI-NAGRADEHRVATSKIM INOVATORIMA ČETIRI ZLATA NA IZLOŽBI U NUERNBERGUNuenberg, 31. listopada 2004. (Hina) - Međunarodni ocjenjivački sud naizložbi inovacija u Nuernbergu zlatnim je medaljama nagradio četiriinovacije čiji su autori hrvatski poduzetnici, izjavio je za Hinutajnik Odbora za inovacije Hrvatskog zavoda tehničke kulture (HZTK)Pavao Havliček..
Nuenberg, 31. listopada 2004. (Hina) - Međunarodni ocjenjivački sud na izložbi inovacija u Nuernbergu zlatnim je medaljama nagradio četiri inovacije čiji su autori hrvatski poduzetnici, izjavio je za Hinu tajnik Odbora za inovacije Hrvatskog zavoda tehničke kulture (HZTK) Pavao Havliček..

Nagrade su dobili Werkos - sustav za obranu od poplave Petra Velickoga, univerzalni zavarivački stol Zdenka Stjepanovića, postrojenje za pripremu sanitarne i pitke vode na brodu grupe autora iz Tvornice turbina Karlovac te "SMS čekaonice" Marina Maletića iz Zagreba.

Uz četiri zlata, 17 je hrvatskih inovatora dobilo jednu srebrnu i pet brončanih medalja.

Inovatore je nagradio ocjenjivački sud sastavljen od 12 članova iz sedam država na 60. izložbi novih ideja izuma, novih tehnologija i proizvoda, održanoj od 28. do 31. listopada u Nuernbergu.

Među 650 inovacija iz 29 država, 32 hrvatske inovacije predstavljenje su na 64 četvorna metra izložbenog prostora i izazvale su izuzetnu pozornost poslovnih ljudi.

Na izložbi u Nuernbergu značajan prostor ostavlja se i za predstavlajnje mladih inovatora, odnosno učenika osnovnih, srednjih i strukovnih škola. Ove je godine uz zemlju domaćina mlade inovatore predstavilo još osam država, među kojima i Hrvatska. Odbor za inovatorstvo HZTK predstavio je 15 inovacija mladih naših inovatora. Ove godine po prvi put su uz radove s područja elektrotehnike i elektronike predstavljena i dva rada s područja poljoprivrede i prehrambene industrije. Od tih 15 radova četiri su osvojila srebrne, a još četiri brončane medalje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙