FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKI ZAPOVJEDNIK: FRANCUSKINJE U ABIDJANU SU SILOVANE

ABIDJAN, 11. studenog 2004. (Hina/AFP) - Francuski zapovjednik u ObaliBjelokosti, general Henri Poncet izjavio je u četvrtak da je unapadima na Francuze ovih dana u Abidjanu bilo i silovanja žena.
ABIDJAN, 11. studenog 2004. (Hina/AFP) - Francuski zapovjednik u Obali Bjelokosti, general Henri Poncet izjavio je u četvrtak da je u napadima na Francuze ovih dana u Abidjanu bilo i silovanja žena.

"Potvrđujem da je bilo silovanja. Bilo je zlostavljanja i nesreće za stanoviti broj žena. Neću komentirati više iz poštovanja", kazao je za tisak.

Francuzi koji su u srijedu navečer evakuirani iz Abidjana u Togo, izvijestili su da su "mladi domoljubi", pristaše predsjednika Obale Bjelokosti Laurenta Gbagba, silovali žene tijekom sukoba zadnjih dana.

General ipak nije potvrdio glasine prema kojima su Francuzi ubijeni i nije rekao ništa o sudbini osoba koje su možda nestale.

General Poncet je pak podsjetio da se evakuacija Francuza provodi prema "planu dragovoljnih odlazaka".

Odgovarajući Gbagbovim pristašama koji optužuju Pariz da želi svrgnuti predsjednika Obale Bjelokosti, ponovio je: "Francuska ne izvodi državni udar" u Obali Bjelokosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙