FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ORUŽANI INCIDENT KOD PESCARE: PUCANO NA HRVATSKI BROD

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Talijanska ribarica otvorila je učetvrtak ujutro vatru na hrvatski brod Orašac iz flote dubrovačkeAtlantske plovidbe kod talijanske luke Pescara pri čemu nitko nijeozlijeđen, rečeno je Hini iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslovakoje je odmah uputilo prosvjednu notu talijanskom ministarstvu uRimu.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Talijanska ribarica otvorila je u četvrtak ujutro vatru na hrvatski brod Orašac iz flote dubrovačke Atlantske plovidbe kod talijanske luke Pescara pri čemu nitko nije ozlijeđen, rečeno je Hini iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova koje je odmah uputilo prosvjednu notu talijanskom ministarstvu u Rimu.

Kako je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru izvijestila hrvatski MVP, talijanska ribarica Ornella II koja se izdvojila iz skupine 4 ribarice pred lukom Pescara ispalila je četiri hica na hrvatski brod koji je plovio na liniji Pescara-Split pri čemu je propucano jedno staklo na krmenom dijelu komandnog mosta.

Brod se pokušao vratiti u Pescaru ali mu je priopćeno da je luka puna, a budući da nitko nije ozlijeđen, te da materijalna šteta nije velika, Orašac je nastavio put prema Splitu gdje se očekuje u petak ujutro oko 9 sati.

Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je prosvjednu notu talijanskom ministarstvu u kojoj izražava protest "zbog uporabe oružja" i "traži objašnjenje i utvrđivanje činjenica s njihove strane", rekao je glasnogovornik Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙