FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada i državni službenici pregovarat će o božićnici idućeg tjedna

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Pregovarački odbori sindikatadržavnih službi i Vlade dogovorili su na današnjem sastanku da će obožićnici i daru za djecu pregovarati idućeg tjedna, a o osnovici iostalim materijalnim pravima nakon usvajanja državnog proračuna,priopćio je Sindikat državnih službenika.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Pregovarački odbori sindikata državnih službi i Vlade dogovorili su na današnjem sastanku da će o božićnici i daru za djecu pregovarati idućeg tjedna, a o osnovici i ostalim materijalnim pravima nakon usvajanja državnog proračuna, priopćio je Sindikat državnih službenika.

Ministar financija Ivan Šuker izvijestio je sindikalce da će predstavnici Vlade na idućem sastanku iznijeti svoj prijedlog iznosa dara za djecu i božićnice za ovu godinu, kaže se u priopćenju.

Šuker je pritom pojasnio da se prvo nastoji riješiti pitanja koja su prva na dnevnom redu za isplatu, a o iznosu proračunske osnovice za obračun plaća pregovarat će se nakon usvajanja državnog proračuna.

Pregovori o plaćama odvijat će se unutar okvira od 800 milijuna kuna povećanja mase za plaće proračunskih korisnika, rekao je Šuker sindikatima.

Što se tiče zahtjeva za povećanjem osnovice sa sadašnjih 4.414 kuna na 5.297 kuna, sindikatima je rečeno da bi usklađivanje plaća s rastom troškova života i plaćama u drugim sektorima bilo teško preko 2,5 milijardi kuna, što proračun ne bi mogao podnijeti.

Šuker je kazao da je svjestan problema u državnoj upravi koji se manifestiraju odljevom kvalitetnog kadra zbog malih plaća, ali proračunske mogućnosti ne dozvoljavaju više od 800 milijuna kuna za moguće korekcije.

Ministar financija je izvijestio sindikate da je za isplatu tužbi u sudskim postupcima zbog neisplate prava po kolektivnim ugovorima predviđeno oko 300 milijuna kuna.

Sindikati koji predstavljaju oko 65.000 zaposlenih u državnoj službi, osim povećanja osnovice traže i božićnicu od 1.500 kuna (dosad 1.000 kuna), dar za djecu od 600 kuna (dosad 400 kuna) te osnovicu za jubilarne nagrade od 2.000 kuna (dosad 1.800 kuna).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙