FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ABAS VOĐA PLO-A, KADUMI NA ČELU FATAHA

RAMALLAH, 11. studenog 2004. (Hina/AFP) - Mahmud Abas imenovan je učetvrtak, nakon smrti palestinskog predsjednika Jasera Arafata, novimšefom Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO), saznaje se izslužbenih palestinskih izvora.
RAMALLAH, 11. studenog 2004. (Hina/AFP) - Mahmud Abas imenovan je u četvrtak, nakon smrti palestinskog predsjednika Jasera Arafata, novim šefom Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO), saznaje se iz službenih palestinskih izvora.

Šef političkog odbora PLO-a Faruk Kadumi izabran je za vođu Fataha, pokreta koji je početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća osnovao Jaser Arafat.

Kadumi, koji se trenutačno nalazi u Tunisu, telefonskom je vezom sudjelovao u glasovanju Izvršnog odbora PLO-a, koji se u četvrtak sastao u Ramallahu, objavio je isti izvor.

Kadumi je bio oštri protivnik mirovnih sporazuma iz Osla, potpisanih 1993. godine, prvih ikada potpisanih sporazuma između Izraela i Palestinaca. Suprotno većem dijelu palestinskog vodstava koje je slijedilo Arafata nako njegova povratka na palestinska područja 1994. godine, Kadumi je ostao u izgnanstvu u Tunisu.

Mahmud Abas (Abu Mazen) do sada je bio glavni tajnik PLO-a.

S druge strane, palestinski premijer Ahmad Korei (Abu Ala) ostao je na svom položaju, istaknuo je isti izvor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙