FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Memorandum o kulturnoj suradnji Hrvatske i Hong Konga

ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - U ime hrvatske Vlade ministarkulture Božo Biškupić i u ime Vlade posebne administrativne regijeHong Konga NR Kine Patrick Ho potpisali su noćas po našem vremenuMemorandum o kulturnoj suradnji, priopćeno je iz Ministarstvakulture.
ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - U ime hrvatske Vlade ministar kulture Božo Biškupić i u ime Vlade posebne administrativne regije Hong Konga NR Kine Patrick Ho potpisali su noćas po našem vremenu Memorandum o kulturnoj suradnji, priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Jačanje suradnje na području kulture, umjetnosti i obrazovanja te poštivanje, razumijevanje i prijateljstvo dvaju naroda samo su neke od naznaka koje stoje u Memorandumu razumijevanja o kulturnoj suradnji.

Tijekom susreta s predstavnicima hongkoške Vlade hrvatski ministar kulture rekao je kako je uvjeren da će suradnja Hrvatske i Hong Konga pridonijeti unaprjeđenju kulturne razmjene te da će se otvoriti nove mogućnosti suradnje i u ostalim područjima, posebno u području turizma i gospodarstva.

Hrvatska je prva država u regiji s kojom je Vlada posebne administrativne regije Hong Konga NR Kine potpisala takav memorandum.

Ministar Biškupić naglasio je kako se na taj način otvaraju nove mogućnosti umjetnicima iz Hong Konga koji će gostovati u Hrvatskoj te da će sada oni lakše uspostavljati veze i suradnju i s državama srednje Europe.

Ministar Biškupić za boravka u Hong Kongu posjetio je Povijesni muzej Hong Konga, Muzej suvremene umjetnosti i Nacionalnu knjižnicu.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙