FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ministar biškupić u radnom posjetu kini

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićsusreo se u utorak s direktorom Nacionalnog muzeja kineske povijestiPan Zhenyouom s kojim je razgovarao o razmjeni kvalitetnih i velikihizložbi između Kine i Hrvatske, priopćeno je danas iz Ministarstva.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić susreo se u utorak s direktorom Nacionalnog muzeja kineske povijesti Pan Zhenyouom s kojim je razgovarao o razmjeni kvalitetnih i velikih izložbi između Kine i Hrvatske, priopćeno je danas iz Ministarstva.

"Razmjena kvalitetnih, velikih izložbi mora biti nastavak dobre suradnje Kine i Hrvatske", naglasio je ministar Biškupić na susretu u okviru radnog posjeta Kini, ističe se u priopćenju.

Ministar Biškupić je tom prigodom predložio da se zbog smanjenja troškova neka kineska izložba koja gostuje u Europi pokuša organizirati i u Hrvatskoj, budući da Hrvatska, unatoč dugotrajnoj i bogatoj kulturi i povijesti, nije ekonomski moćna kao Kina.

Biškupić je naglasio i da kulturna suradnja između dviju država mora biti obostrana te je u Kini ponudio postavljanje dvije hrvatske izložbe: Ratnici na razmeđu Istoka i Zapada- Starije željezno doba u kontinentalnoj Hrvatskoj i Suvremeni hrvatski crtež.

Direktor Nacionalnog muzeja kineske povijesti je prihvatio tu inicijativu i izrazio zadovoljstvo suradnjom s hrvatskim ministrom Biškupićem koji, kako je rekao, daje iznimnu podršku kulturi i međunarodnoj kulturnoj suradnji.

Ministar Biškupić danas sudjeluje na ministarskoj konferenciji mreže kulturne politike - INCP, stoji na kraju priopćenja Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙