FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Oporbene stranke SDP, HSS i HNS danas su i službeno pokrenule pitanje povjerenja ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu zbog sumnji u sukob interesa i korupciju. Predsjednica HNS-a Vesna Pusić na zajedničkoj je konferenciji za novinare s Ivicom Račanom i Zlatkom Tomčićem ocijenila da je Žužulova upletenost u 'aferu Imostroj' toliko narušila njegov ugled i vjerodostojnost da je, s obzirom da treba predstavljati Hrvatsku u pregovorima s EU, došlo vrijeme da Žužul podnese ostavku i svojim okrnjenim ugledom ne šteti Hrvatskoj. Oporbeni čelnici zamjeraju premijeru što cijelu priču oko Žužula pokušava prebaciti na druge (oporbene) osobe i slučajeve, vjerujući da će tako skinuti dio odgovornosti sa Žužula.

ZAGREB - Odvjetnici Miomira i Tatjane Žužul danas su zagrebačkom Općinskom sudu podnijeli privatne tužbe protiv Večernjeg lista, portala Index.hr, Slobodne Dalmacije te odgovornih osoba u tim medijima, koje terete da su, lažnim tvrdnjama o upletenosti u primanje mita, oklevetali ministra vanjskih poslova i njegovu suprugu. Jedan od odvjetnika, Miroslav Plišo, novinarima je ispred suda izjavio da su privatne tužbe za klevetu podnesene i protiv autora portala Indexa Matije Babića, glavne urednice Večernjeg lista Ružice Cigler, novinara Slobodne Dalmacije Davora Krile, te još nekih osoba.

ZAGREB - Sindikati prosvjete i znanosti koji prijete štrajkom tražeći bolji materijalni položaj zaposlenih i reformu sustava danas su počeli provoditi kampanju "Milijun letaka za građane" kako bi javnost upoznali sa svojim ciljevima. Imamo poteškoća s predstavljanjem stajališta u javnosti pa smo krenuli u kampanju objašnjavanja svojih ciljeva roditeljima i građanima, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti Vilim Ribić. Sindikalci će među roditeljima provesti anketu podržavaju li njihove zahtjeve, najavio je predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Mato Elkaz.

ZAGREB - U sudaru ZET-ovih tramvaja u Zagrebu je jutros ozlijeđeno 18 osoba, svi lakše, a među njima i obojica vozača tramvaja, od kojih je jedan, vozač tramvaja s brojem 13, policiji rekao da su mu otkazale kočnice. Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama izjavila je danas da je liječničku pomoć zbog lakših ozljeda zadobivenih u sudaru zatražilo prvo 13 osoba, a da se kasnije na bolove potužilo još njih pet. Do nesreće je došlo jutros u 7,16 sati kada je tramvaj broj 13 naletio na tramvaj s brojem 2 koji je stajao na tramvajskoj postaji na raskrižju Vukovarske i Radničke ulice.

OSIJEK - Na osječkom Županijskom sudu danas je održana prva rasprava na kojoj se Antun Novalić, bivši predsjednik NK Osijeka, u nastavku suđenja zbog zlouporabe položaja i ovlasti branio sa slobode. Novalić je optužen da je pri ugovaranju prelaska petorice nogometaša toga kluba u inozemne klubove od 1996. do 2001. ostvario protupravnu imovinsku korist i oštetio NK Osijek za 64 milijuna kuna. Potkraj rujna ove godine Novalić je pušten iz pritvora, u kojem se nalazio od svibnja prošle godine. Na glavnoj raspravi svjedočio je bivši trener toga kluba Milan Đuričić, kazavši kako se optuženi Novalić skrbio za plaćanje i transfere igrača.

SOTIN - U Vučedolskim vinogradima nedaleko od vukovarskoga prigradskog naselja Sotina otkriveno je spomen-obilježje na mjestu masovne grobnice iz koje je 1998. ekshumirano 12 žrtava srpske agresije na Sotin. Otkrile su ga ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i supruge stradalih hrvatskih branitelja Katica Novak i Adela Novak. Podno spomen-obilježja državna i druga izaslanstva položila su vijence.

ZAGREB - Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije umjetnika u kategorijama za Nagrade hrvatskog glumišta 2004. s područja dramske i radio-televizijske umjetnosti te operete/mjuzikla, plesa, scenografije i kostimografije. Nagrada hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko djelovanje pripala je dramskom umjetniku Miši Martinoviću i baletnom prvaku i koreografu Miljenku Vikiću, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo. Dobitnicima će nagrade hrvatskog glumišta biti uručene 24. studenoga na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

ZAGREB - Deveta međunarodna izložba grafičkoga dizajna i vizualnih komunikacija ZGRAF o dizajnu i oglašivanju otvara se sutra na Zagrebačkom velesajmu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. ZGRAF je utemeljen 1975. u Zagrebu i u tijeku trideset godina okupio je dizajnere, teoretičare i kritičare s namjerom da se propitaju temeljna pitanja dizajna u suvremenom društvu, naglasila je direktorica ZGRAF-a Nevena Tudor. Na središnjoj izložbi ZGRAF-a bit će prikazano 66 od 366 prijavljenih radova, a u drugom dijelu izlažu pozvani ugledni svjetski autori.

ZAGREB - Međunarodna izložba fotografija "30. Zagreb salon" bit će otvorena sutra navečer u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, rečeno je danas na konferenciji za tisak. Za tu izložbu žiri je izabrao 486 fotografija 322 autora, a na natječaj je 669 autora iz 59 zemalja poslalo 2497 radova. U Muzeju za umjetnost i obrt bit će izložena polovica fotografija, a druga polovica u galerijama u Varaždinu, Šibeniku, Osijeku, Bjelovaru i Kukljici na Ugljanu.

ZAGREB - Dopredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić jutros je u palači Matice hrvatske u Zagrebu otvorio rad dvodnevnoga međunarodnoga Znanstvenog skupa "Povijest obitelji Zrinskih" koji u povodu 340. obljetnice smrti Nikole Zrinskoga organizirao Odjel za povijest Matice hrvatske. Na skupu će o Zrinskima govoriti znanstvenici iz Hrvatske, Madžarske i Austrije.

ZAGREB - Isplata mirovina za listopad počet će u srijedu, 10. studenog, kada će mirovinu prvo primiti korisnici računa u poslovnom bankama, priopćio je danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO). Po podacima HZMO-a, prošli je mjesec mirovinu primilo 1.061.479 umirovljenika, za čiju su isplatu bile osigurane 2,2 milijarde kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙