FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO: za lijekove nedostaje 600 milijuna kn

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Potrošnja lijekova na recept u prvihdevet mjeseci bila je 42 posto veća od planirane, pa će do krajagodine za lijekove nedostajati 600 milijuna kuna, izjavio je nakondanašnje sjednice predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda zazdravstveno osiguranje Stjepan Bačić.
ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Potrošnja lijekova na recept u prvih devet mjeseci bila je 42 posto veća od planirane, pa će do kraja godine za lijekove nedostajati 600 milijuna kuna, izjavio je nakon današnje sjednice predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Stjepan Bačić.

Ove je godine HZZO za lijekove planirao potrošiti dvije milijarde kuna, no Bačić očekuje da će potrošnja dosegnuti prošlogodišnjih 2,6 milijardi, koliko je lani potrošeno na lijekove.

S obzirom na to da su rokovi plaćanja farmaceutima za isporučene lijekove dosegnuli 205 dana, što je daleko iznad ugovorom predviđenih 120 dana, u HZZO-u za početak iduće godine najavljuju novu sanaciju zdravstva. Prema jučerašnjem dogovoru u Ministarstvu zdravstva s proizvođačima lijekova i veledrogerijama, u siječnju ili veljači trebalo bi biti podmireno oko 750 milijuna kuna duga i to iz državnog proračuna .

Upravno vijeće danas je raspravljalo o poslovanju zdravstva u prvih devet mjeseci, u kojima je zabilježen novi rast troškova u odnosu na planirano. Ti su troškovi, u odnosu na 2003., ipak bili pet posto niži, pa je Zavod tako trošak smanjio za 600 milijuna kuna.

Vodstvo HZZO-a danas je najavilo izmjenu zdravstvenih iskaznica koje će se postupno početi uvoditi od 1. siječnja iduće godine, kako budu istjecale stare. Njihova zamjena ne bi trebala dovesti ni do kakva novoga troška, a dosadašnje korištenje JMBG-a trebali bi zamijeniti novi identifikacijski brojevi koje će imati svaki korisnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙