FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikalna košarica za Slavoniju 4.962 kune

OSIJEK,9. studenog(Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH)izvijestio je danas u Osijeku kako je, na temelju vlastitih izračuna ipraćenja porasta troškova, utvrdio da je sindikalna košarica začetveročlanu obitelj u Slavoniji i Baranji u listopadu iznosila 4.962kune, a prosječno isplaćena plaća u toj regiji 3.313 kuna.
OSIJEK,9. studenog(Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) izvijestio je danas u Osijeku kako je, na temelju vlastitih izračuna i praćenja porasta troškova, utvrdio da je sindikalna košarica za četveročlanu obitelj u Slavoniji i Baranji u listopadu iznosila 4.962 kune, a prosječno isplaćena plaća u toj regiji 3.313 kuna.

Regionalni povjerenik Sindikata Ante Krajina kazao je na konferenciji za novinare kako, s obzirom na minimalne životne potrebe i prosječno isplaćenu plaću u regiji, četveročlana obitelj može pokriti troškove za 17 dana u mjesecu, dok za četveročlanu podstanarsku obitelj to iznosi 16 dana, jer se njihovi troškovi mjesečno procjenjuju na 6.075 kuna.

Prema podacima SSSH, najveći udio u prosječnoj potrošnji u toj regiji imaju prehrana, koja čini 32,48 posto ukupnih troškova, te stanovanje, s 28,78 posto.

Krajina je najavio da će SSSH, s obzirom na rast cijena proizvoda i usluga, svakoga mjeseca raditi ovakve izračune kako bi se vlastima u RH "ukazalo da su troškovi života puno veći od stvarne ekonomske moći stanovništva".

(Hina) xivuč ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙