FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK MESIĆ U SUBOTU U POSJETU MAĐARSKOJ

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićposjetit će Mađarsku u subotu 13. studenoga i zajedno s mađarskimpredsjednikom Ferenzom Madlom sudjelovati na Danima Hrvata u Mađarskojkoji se ove godine održavaju u Nagykanizsi, priopćio je u utorak UredPredsjednika.
ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Mađarsku u subotu 13. studenoga i zajedno s mađarskim predsjednikom Ferenzom Madlom sudjelovati na Danima Hrvata u Mađarskoj koji se ove godine održavaju u Nagykanizsi, priopćio je u utorak Ured Predsjednika.

Osim s predsjednikom Madlom te čelnicima Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj i Saveza Hrvata u Mađarskoj, predsjednik Mesić susrest će se i s gradonačelnikom Nagykanizse Nandorom Litterom te načelnicima susjednih mjesta u kojima žive Hrvati.

Prije Nagykanizse, predsjednik Mesić će posjetiti Županiju Somogy gdje će se susresti s predstavnicima regionalnih vlasti i grada Kaposvara, navodi se u priopćenju.

U priopćenju se ističe da je hrvatska manjina u Mađarskoj, državi članici Europske unije, primjer dobro integrirane i organizirane zajednice, iako živi u različitim dijelovima zemlje.

Hrvatska manjina samo je jedna od prijateljskih i dobrosusjedskih poveznica između dvije zemlje, dodaje se u priopćenju i podsjeća da Hrvatska i Mađarska imaju intenzivnu pograničnu suradnju te su povezane i nizom gospodarskih, prometnih i kulturnih aktivnosti koje spajaju srednju Europu i Jadran.

Uz intenzivnu suradnju na državnoj razini, postoji i intenzivna suradnja na lokalnoj i regionalnoj razini, a početkom listopada ove godine predsjednik Mesić sudjelovao je potpisivanju Sporazuma o osnivanju Euroregije Mura - Drava koja povezuje hrvatske i mađarske županije u tom području, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙