FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CRKVA ZATVORENA U ZNAK PODRŠKE "PADRE PISTOLASU"

MEXICO, 9. studenoga 2004. (Hina/Reuters) - Ljutiti župljani lancima suzaključali crkvu u središnjem Meksiku u znak prosvjeda protiv smjenesvećenika koji je pod svojom haljom običavao nositi pištolj što ga jeproslavilo i priskrbilo mu nadimak "Padre Pistolas".
MEXICO, 9. studenoga 2004. (Hina/Reuters) - Ljutiti župljani lancima su zaključali crkvu u središnjem Meksiku u znak prosvjeda protiv smjene svećenika koji je pod svojom haljom običavao nositi pištolj što ga je proslavilo i priskrbilo mu nadimak "Padre Pistolas".

Stotine ljudi iz mjesta Chucandira prosvjedovale su pred katedralom u Moreliji nakon što su katolički čelnici isključili iz svojih redova Alfreda Gallegosa, objavili su lokalni mediji.

"Zatvorili smo crkvu lancima i tako će ostati dok se otac Alfredo ne vrati", rekao je prosvjednik Gilberto Moron i dodao da župljani neće prihvatiti drugoga svećenika.

Gallegos je veoma popularan među župljanima, ali razljutio je nadređene običajem da pod svećeničkom haljom nosi pištolj iako strogi meksički zakoni građanima ne dopuštaju nošenje oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙