FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačka nuklearka kažnjena radi krštenja pravila o sigurnosti

BRATISLAVA, 9. studenog 2004. (Hina) - Slovačku nuklearku Mochovcetamošnji je ured za nadzor poslovanja nuklearnih elektrana kaznio s1,2 milijuna slovačkih kruna (30-ak tisuća eura) zbog kršenja pravilao sigurnosti, izjavio je čelnik toga ureda, prenose u utorak slovačkimediji.
BRATISLAVA, 9. studenog 2004. (Hina) - Slovačku nuklearku Mochovce tamošnji je ured za nadzor poslovanja nuklearnih elektrana kaznio s 1,2 milijuna slovačkih kruna (30-ak tisuća eura) zbog kršenja pravila o sigurnosti, izjavio je čelnik toga ureda, prenose u utorak slovački mediji.

Nuklearka je kažnjena radi dopuštanja da koncentracija borne kiseline, koja kontrolira nuklearnu reakciju, padne ispod standardne razine u prvoj jedinici pogona u travnju ove godine, kazao je Mojmir Seliga. Kršenje propisa posljedica je ljudske pogreške i smatra se iznimno važnim u smislu sigurnosti, dodao je.

Glasnogovornik nuklearke Rastislav Petrech odbio je komentirati utvrđenu kaznu ili njezine uzroke, kazavši kako tvornica nije zaprimila nikakvo službeno priopćenje o tome iz ureda za sigurnost.

Mochovce je najnovija slovačka nuklearna elektrana. Njezin prvi odjel otvoren je 1998., dok je drugi krenuo s radom godinu kasnije. Od planova za treću i četvrtu jedinicu odustalo se zbog financijskih teškoća.

Ta nuklearka u sastavu je slovačkog vodećeg proizvođača električne energije Slovenske elektrarne, koja je trenutno u postupku privatizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙