FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za gospodarstvo o razgradnji nuklearke krško

ZAGEB,5. studenog(Hina) - Program razgradnje nuklearke Krško iodlaganja radioaktivnog otpada popodne je, uz samo jedan suzdržanglas, onaj pravaša Tončija Tadića, dobio potporu na matičnom saborskomOdboru za gospodarstvo, razvoj i obnovu.
ZAGEB,5. studenog(Hina) - Program razgradnje nuklearke Krško i odlaganja radioaktivnog otpada popodne je, uz samo jedan suzdržan glas, onaj pravaša Tončija Tadića, dobio potporu na matičnom saborskom Odboru za gospodarstvo, razvoj i obnovu.

Taj Program uskoro će se naći i pred Hrvatskim saborom koji mora dati prethodnu suglasnost za njegovo potvrđivanje.

Program, kojeg je slovenska Vlada već podržala, ne određuje što će se točno dogoditi s nuklearkom te kako će se i gdje točno zbrinuti otpad odnosno gorivo, upozorio je načelnik Odjela za nuklearnu sigurnost u Ministarstvu gospodarstva Ivo Valčić.

Naveo je da je HEP već izračunao da izdvajanje u fond za razgradnju nuklearke neće poskupjeti električnu energiju, odnosno da će struja iz Krškog i uz taj dodatni trošak i dalje biti jeftina.

Za razgradnju nuklearke te zbrinjavanje otpada i istrošenog radioaktivnog goriva po današnjim bi cijenama do 2023., za kada je predviđen rad nuklearke, trebalo osigurati 1,125 milijardi eura.

Budući da će se sva izdvajanja do zatvaranja nuklearke ukamaćivati predviđa se da glavnica tog fonda mora iznositi 350 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙