FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: Pad maloprodaje i u rujnu

ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Promet od trgovine na malo i u rujnuje, drugi mjesec za redom, zabilježio pad na mjesečnoj razini, ipromet od trgovine na malo u rujnu je u odnosu na kolovoz nominalno irealno manji za 6 posto, podatci su Državnog zavoda za statistiku.
ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Promet od trgovine na malo i u rujnu je, drugi mjesec za redom, zabilježio pad na mjesečnoj razini, i promet od trgovine na malo u rujnu je u odnosu na kolovoz nominalno i realno manji za 6 posto, podatci su Državnog zavoda za statistiku.

Pad u trgovini na malo zabilježen je i u kolovozu u odnosu na srpanj (nominalno za 5,4, a realno za 5,5 posto), pa je rujanski pad doprinio daljnjem usporavanju rasta prometa od trgovine na malo i na godišnjoj razini.

Tako je promet od trgovine na malo u rujnu ove godine u odnosu na isti mjesec lani nominalno veći za 3,5 posto (u kolovozu je rast bio 5,2 posto), a realno 2,7 posto (u kolovozu je rast bio 3,4 posto).

Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, u prvih devet mjeseci ove godine promet od trgovine na malo bio je nominalno za 4,4 posto viši nego u istom razdoblju prošle godine, a realno za 2,7 posto.

Na pad prometa od trgovine na malo u rujnu u odnosu na kolovoz najviše je pridonio pad u trgovinama na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežito hranom, nominalno za 19,3 posto, te pad u maloprodaji motornim gorivima i mazivima za 18,7 posto.

No, na godišnjoj razini, u rujnu ove u odnosu na rujan prošle godine te djelatnosti bilježe porast, trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno hranom za 9 posto, a motornim gorivima i mazivima za 26,5 posto.

Najveći pak rast maloprodaje u rujnu u odnosu na kolovoz bilježi se u trgovini na malo tekstilom, odjećom i obućom, za 28,4 posto, ali ta djelatnost na godišnjoj razini, u rujnu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine bilježi pad za 14,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙