FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: cijene na malo u rujnu veće 0,1 posto

ZAGREB, 3. studenoga 2004. (Hina) - Cijene na malo u Zagrebu su u rujnuove godine bile za 0,1 posto veće nego u kolovozu te za 1,5 posto višenego u istom mjesecu lani, dok su troškovi života prema prethodnommjesecu ostali nepromijenjeni, a u odnosu na lanjski rujan povećani suza 1,4 posto.
ZAGREB, 3. studenoga 2004. (Hina) - Cijene na malo u Zagrebu su u rujnu ove godine bile za 0,1 posto veće nego u kolovozu te za 1,5 posto više nego u istom mjesecu lani, dok su troškovi života prema prethodnom mjesecu ostali nepromijenjeni, a u odnosu na lanjski rujan povećani su za 1,4 posto.

Prema podacima Odjela za statistiku gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, u prvih su devet mjeseci ove godine cijene na malo u Zagrebu bile više za 2,7 posto prema istom razdoblju lani, dok su troškovi života istodobno porasli za 2,4 posto.

U rujnu ove prema rujnu prošle godine, maloprodajne su cijene roba porasle za 1 posto, a usluga 3,3 posto. U sklopu cijena roba, najvećih su 2 posto porasle cijene industrijskih proizvoda, i to ponajviše cijene duhana - za 7,7 posto, te pića - za 4,2 posto.

U strukturi troškova života, pak, troškovi za robe porasli su istodobno za 0,2 posto, a za usluge za 5,7 posto.

Najveće je povećanje u rujnu ove godine na godišnjoj razini zabilježeno kod troškova za stanovanje i usluge i iznosilo je 13,8 posto. Troškovi za duhan su povećani za 7,7 posto, a za pića za 3,9 posto. Značajnijih 3,6 porasli su još troškovi za prometna sredstva, usluge i poštanske i telekomunikacijske usluge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙