FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: uskoro završetak jesenske sjetve

OSIJEK,8. studenog(Hina) - Jesenska sjetva u Osječko-baranjskojžupaniji posljednjih je dana bila intenzivirana i idućih bi danaradovi mogli biti i okončani, procjenjuju u HGK Županijskoj komoriOsijek.
OSIJEK,8. studenog(Hina) - Jesenska sjetva u Osječko-baranjskoj županiji posljednjih je dana bila intenzivirana i idućih bi dana radovi mogli biti i okončani, procjenjuju u HGK Županijskoj komori Osijek.

Očekuje se da će predviđeni sjetveni plan biti ispoštovan i da će se ozimi usjevi na poljima obiteljskih gospodarstava i poslovnih subjekata posijati na ukupno 60.974 hektara, podaci su komorskog Odjela za poljoprivredu i prehrambenu industriju.

Ove se godine veće sjetvene površine predviđaju za obiteljska gospodarstva, na kojima bi se trebalo posijati 37.106 hektara, dok bi se na poljima poljoprivrednih poduzeća jesenska sjetva trebala obaviti na 23.868 hektara.

Od ukupno predviđenih sjetvenih površina (60.974 hektara) najviše je predviđeno za sjetvu pšenice, 48.266 hektara, od čega 31.000 na poljima obiteljskih gospodarstava, a 17.266 hektara na površinama poslovnih subjekata.

Uz pretpostavku da će iduća godina biti klimatski prosječna i da će u vrijeme sjetve i njege usjeva biti primijenjene potrebne agrotehničke mjere očekuje se da bi iduće godine, uz prosječan planirani prinos od pet tona po hektaru, moglo biti proizvedeno 241.330 tona pšenice.

Pod istim klimatsko-agrotehničkim pretpostavkama, na ukupno 8.337 hektara, koliko je predviđeno posijati pivarskih i stočnim ječmom, ukupno se očekuje proizvodnja 37.517 tona ovih kultura, uz planirani prinos od 4,5 tone po hektaru.

Uljanom repicom ukupno je predviđeno zasijati 2.811 hektara, na oba vlasnička posjeda, a očekuje se proizvodnja od 6.184 tone, uz planirani prinos od 2,2 tone po hektaru.

(Hina) xivuc ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙